• Mliečny automat

          • Vážení rodičia,

            dovoľte nám pripomenúť, že od začiatku školského roka je naša škola zapojená do programu „Školské mlieko“ a to za účelom zvýšenia zdravej desiaty. Stačí si zabezpečiť ZADARMO Brejky kreditku u pani Kostiviarovej a Vaše dieťa si môže vyberať z mliečneho automatu každý deň biele mlieko 3,5%tné (aj bezlaktózové 3,5%) bez nutnosti prvého dobitia, t. z. Brejky kreditku netreba dobíjať ak máte záujem len o biele mlieko ZADARMO.

          • Predškoláci v 1.a 4.triede

          • Keď komunikácia neviazne, vedia sa udiať príjemné „vecičky“. Jednou z nich bol aj dnešný deň, kedy medzi nás zavítali predškoláci z MŠ Mošovce. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutie.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

          • Dňa 19.1.2023 sa jeden náš žiak z 9.ročníka zúčastnil okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. V obrovskej konkurencii Andrej ukázal svoje kvality a skončil na krásnom 3.mieste. Srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj v ďalšom štúdiu.

          • Maťko zo Šale

          •    Povianočné obdobie je nevyhnutne obdobím polročnej klasifikácie, no na našej škole už tradične aj začiatkom obdobia osláv krásy slova. Prvou slávnosťou bola súťaž v recitácii povesti, "Šaliansky Maťko". Všetky výkony boli pôsobivé, no porota sa rozhodla do okresného kola poslať Mirku Felcanovú a Edka Tartaľa za prvú kategóriu, Adelku Bugošovú a Maťka Kopeckého za druhú kategóriu a stálicu mošovského recitačného neba, Emku Kopeckú , ako víťazku tretej kategórie. Neopakovateľným momentom bolo takmer divadelné vystúpenie nášho ukrajinského zverenca, Sviatka Zhelezova. Už teraz sa tešíme na "Vajanského Martin"-

          • ZELENÁ ŠKOLA - TESCO VÝZVA

          • ZAHLASUJTE ZA NÁŠ PROJEKT - ZELENÁ ŠKOLA.

            V čase 16.1.2023 - 12.2.2023 prosíme priateľov školy o podporu nákupom a následne vhodením žetónov do hlasovacieho boxu v Tescu Turčianske Teplice. Môžeme získať financie na dobudovanie Školskej záhrady.

            ĎAKUJEME!

          • Turistický krúžok

          • V sobotu 14.1.2023 sme sa s deckami, rodičmi i učiteľmi :-) vybrali spoznáť náučný chodník v neďalekej Banskej Bystrici. Cestu vlakom si užili najmä naši najmenší, ktorí počítali počet tunelov a užívali si vzájomnú spoločnosť. Hneď po vystúpení na stanici Banská Bystrica mesto, začala naša prechádzka náučným chodníkom Serpentíny Urpín. Pozreli sme Kostolík Povýšenia sv. Kríža či zabavili na interaktívnych prvkoch náučných tabúľ. Blatko na topánkach nás neodradilo od prechádzky popri Hrone na Hlavnú stanicu, kde sme pokávičkovali a šup vláčikom domooov....

          • Zmena výšky platby za ŠKD od 1.1.2023

          • Vážení rodičia,

            na základe Dodatku č.7, schváleného 12.12.2022 Obecným zastupiteľstvom v Mošovciach,  k VZN obce Mošovce č.3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v obci Mošovce Vám oznamujeme nasledovné:

            Výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov za dieťa v ŠKD pri Spojenej škole Mošovce sa zvyšuje od 01.01.2023 na sumu 12,00€ mesačne.

            V prípade, že ste už hradili platbu za január, resp. celý školský rok vopred, prosíme Vás, aby ste navýšenie doplatili do 31.1.2023. V prípade potreby Vám bližšie informácie poskytne tajomníčka ZŠ p.Tarašová – 0907 557 257, tajomnickamosovce@gmail.com .

          • Zmena stravného v ŠJ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydalo nové finančné pásma s účinnosťou od 1.1.2023. Vzhľadom k narastajúcim cenám energií obecné zastupiteľstvo obce Mošovce schválilo príspevok na režijné náklady vo výške 0,15 € na jedno jedlo.

            Výška mesačných nákladov na nákup potravín na jedno jedlo je nasledovná:

            Žiak 1.stupňa 1,45 €

            Žiak 2. stupňa 1,65 €

          • Chrípkové prázdniny od 16.12.2022

          • Vážení rodičia!

            V zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R  a na základe rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Martine zo dňa 15. 12. 2022 vám oznamujeme, že v dôsledku 35% chorobnosti žiakov Spojenej školy v Mošovciach (chrípka a iné respiračné ochorenia)

            PRERUŠUJEME   VYUČOVANIE

            od 16. 12. 2022 do 22. 12. 2022.

            Od 23.12.2022 začínajú  žiakom vianočné  prázdniny, ktoré trvajú do 7.1.2023. Žiaci nastupujú do školy na prezenčné vyučovanie dňa  9. 1. 2023 (pondelok).

          • Spolu pre dobrú vec

          • Obrovské ĎAKUJEME !

            Krabičky plné lásky odovzdané do DDS v Turčianskych Tepliciach, a veci pre psíkov, aj s krásnym venovaním od našich žiakov odovzdané osobne v útulku Tuláčik v Brezne. 

          • Vesmír vo 4.ročníku

          • Šikovní žiaci štvrtého ročníka sa popasovali s náročným, ale pre každého zaujímavým zadaním. V rámci témy VESMÍR si spolu pripravili krásne projekty. Na hodine PRÍRODOVEDY nám svoje práce predstavili a odprezentovali vedomosti o veeeľkom a nekonečnom vesmíre.

          • Geografická olympiáda - školské kolo /23.11.2022/

          • Dňa 23.11. 2022 sa konalo školské kolo geografickej olympiády, na  ktorej sa zúčastnilo 40 žiakov našej školy. Súťažilo sa v troch kategóriach: Kategória G (5. ročník), kategória F (6. a 7. ročník) a kategória E (8. a 9. ročník).

             

            KATEGÓRIA G:

            1. Adela    Bugošová            V.           81 b       postupuje na okresné kolo
            2. Zuzana Červeňová          V.           74  b      postupuje na okresné kolo
            3. Matej   Kopecký              V.           67 b       postupuje na okresné kolo
            4. Tomáš  Kuchta               IV.           66 b       postupuje na okresné kolo
            5. Ondrej Čano                   IV.           62 b       postupuje na okresné kolo

            Medzi úspešných riešiteľov školského kola ďalej patria: Juraj Šipula, Barbora Hrčová, Zoe Svitačová, Michaela Haľamová, Peter Daubner, Aneta Brngalová, Dávid Ďanovský.

             

            KATEGÓRIA E:

            1. Viktória Burdová            VIII.           84 b               postupuje na okresné kolo
            2. Lenka   Hromadová        VIII.          82 b               postupuje na okresné kolo
            3. Viktória Menichová        IX.             78 b               postupuje na okresné kolo
            4. Sofia     Kleinová              IX.             77 b             postupuje na okresné kolo
            5. Aneta   Džúrová               VIII.          77 b              postupuje na okresné kolo

            Medzi úspešných riešiteľov školského kola ďalej patria: Diana Daubnerová, Vanessa Windichová, Michal Šipula, Jana Vráblová, Jakub Čano, Tatiana Feriančíková, Petronela Barčíková, Veronika Koleňáková, Vanesa Kramarčíková, Nina Kuráková.

            Víťazom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

             

          • Tvorím, tvoríš, tvoríme...

          • So žiakmi 6., 7. a 8. ročníka sme sa na posledných hodinách slovenského jazyka a občianskej náuky presvedčili, že aj slovenčina alebo občianska dokáže prepojiť vedomosti, učenie, kreativitu a skupinovú prácu. Prečo by sme mali čítať báseň Daniela Heviera, keď si ju môžeme prerobiť podľa seba ? O tom sa presvedčili žiaci 6. ročníka, ktorí pracovali na skupinovom projekte vytvorenia koláže z básní Daniela Heviera. S pomocou výstrižkov z novín sami vytvorili názov básne a tiež pridali vlastnú strofu a ilustráciu. S ôsmakmi sme si pre zmenu odbehli na hodinu gramatiky vonku, kde žiaci robili živý opis prírodnín pomocou podstatných a prídavných mien, ktoré sme týmto spôsobom zopakovali. A siedmaci sa presvedčili o tom, že aj občianska pri skupinovej práci za zvuku vianočných pesničiek vie byť pohodovou hodinou, ktorá všetkých obohatí a prinesie nielen vedomosti, ale aj dobrú náladu :)

    • Kontakty

      • Spojená škola - Základná škola Jána Kollára
      • 0910 567 713 Riaditeľka školy: 0910 944 232 Školská jedáleň: 043/422 3133
      • Kollárovo námestie 33/3, 038 21 Mošovce 03821 Mošovce Slovakia
      • Mgr. Tibor Harkabus
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje